Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ΣΕ ΟΙΚΙΕΣ

Πολύ συχνά έχουμε ενημέρωση και καταγγελίες από τα μέλη του σωματείου μας για περίεργους τύπους που κυκλοφορούν με μία φωτογραφική μηχανή και που δήθεν αποθανατίζουν το κάλλος και την ομορφιά του ρέματος Χαλανδρίου. 


Αυτή η πρόφαση τους έρχεται σε αντίθεση με την συνηθισμένη ταχτική τους που μέλη ενός συλλόγου παράνομα φωτογραφίζουν ιδιοκτησίες και στην συνέχεια προβαίνουν σε καταγγελίες απαιτώντας παράλογες και μη νόμιμες ενέργειες από το Δήμο και γενικότερα τις αρχές.

Τι φωτογραφίζει αυτή η κυρία; Φυσικά τμήμα μιας ιδιοκτησίας (φωτογραφίες που μας έστειλε μέλος μας)

Αυτοί που ονομάζουν τον εαυτό τους διασώστες  της ρεματιάς Χαλανδρίου – Πεντέλης, δεν διστάσουν να εισέλθουν παράνομα μέσα σε ιδιοκτησίες, να ψάχνουν για τυχόν παρανομίες και αν δεν βρουν τίποτα να υποθέτουν και να τις δημιουργούν από το μηδέν. Έτσι προβάλουν το υποτιθέμενο κοινωνικό έργο τους, που μόνο πονοκέφαλο δημιουργεί στις αρχές και είναι αβάσιμο και καταχρηστικό. Πολλοί από αυτούς δεν είναι καν κάτοικοι Χαλανδρίου αλλά και όσοι είναι δεν γεννήθηκαν, ούτε μεγάλωσαν σε αυτή την περιοχή που διεκδικούν σήμερα με τόσο ζήλο.

Ο σύμμαχος τους και ισχυρό για αυτούς όπλο είναι το γνωστό Προεδρικό Διάταγμα ΠΔ ΦΕΚ 659/Δ/1995 που για εμάς και πολλούς άλλους έχει κριθεί αντισυνταγματικό γιατί πλέον εισέρχεται μέσα στις ιδιοκτησίες και αναιρεί κάθε δικαίωμα που προστατεύει την ιδιοκτησία τόσο σε εθνικό όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το αποκορύφωμα είναι ότι η μανία του ΔΣ αυτού του συλλόγου είναι τόσο μεγάλη που απαιτεί την εφαρμογή του ΠΔ ακόμα και σε κτήρια που κατασκευάστηκαν και ολοκληρώθηκαν (ή δεν τα άφησαν να ολοκληρωθούν) προγενέστερα του ΠΔ, τότε δηλαδή που δεν υπήρχε και δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Επίσης είναι πολλές οι φορές που μέλη μας αλλά και το προεδρείο του σωματείου μας έχει καταγγείλει στον Δήμο Χαλανδρίου και στις αρχές για την εμμονή τους να μην επιτρέπουν την στάθμευση στην παραρεμάτια ζώνη ακόμα και μέσα στις ιδιοκτησίες μας.

Αυτά κι άλλα πολλά συμβαίνουν στην παραρεμάτια περιοχή που κάποιοι επιδιώκουν την προβολή τους πιέζοντας Δημάρχους και επικαλώντας όπως λέει ο λαός, θεούς και δαίμονες, με μία στάση ελέγχου, καταγγελιών και γενικότερα παίρνοντας μια εξουσία που δεν τους ανήκει. Λέτε να καταργήσουμε κάθε δημόσια αρχή και για να κάνουμε οποιαδήποτε εργασία στις οικίες μας αντί για την Πολεοδομία να παίρνουμε άδεια από αυτό τον σύλλογο ; 

Νομίζουμε ότι το αστείο παρατράβηξε με αυτούς τους τύπους, οι οποίοι αντί να εργαστούν για το καλό της ρεματιάς, έρχονται αντιμέτωποι με κάθε ιδιοκτήτη και προσπαθούν να του επιβάλουν που να παρκάρει το αυτοκίνητο του μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Για όλα αυτά είμαστε αντίθετοι και θα μας βρουν αντιμέτωπους τους όσο συνεχίζουν αυτή την ταχτική.

Η προστασία της ρεματιάς δεν είναι αποκλειστικό τους μέλημα, αλλά για εμάς είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, επειδή ότι συμβαίνει σε αυτή έχει αντίχτυπο σε εμάς και στα παιδιά μας,
εμείς που είμαστε ιδιοκτήτες και μόνιμοι κάτοικοι στην ρεματιά,
εμείς που μεγαλώσαμε σε αυτή,
εμείς που την ερωτευτήκαμε και θαυμάζουμε το μεγαλείο της φύσης,
εμείς που σε κάθε φωτιά και απόπειρα εμπρησμού τρέξαμε με αυτοθυσία να την σβήσουμε με κίνδυνο της ζωής μας,
εμείς που κινδυνέψαμε από τις πλημμύρες, από το ξερίζωμα των δέντρων και τις φυσικές καταστροφές
και όχι οι περαστικοί που βολτάρουν με την φωτογραφική τους σαν να είναι παρείσακτοι και μη αρμονικά δεμένοι με την περιοχή της ρεματιάς.

Σωματείο Ιδιοκτητών – Φίλων της Ρεματιάς Χαλανδρίου (από το 1991)

Δεν υπάρχουν σχόλια: